dansk nytlinksom
 
taiji
qigong
billeder

Litteratur

Der er efterhånden skrevet en del om både taiji quan og qi gong.
Her er nogle af de mere anbefalelsesværdige.

Bøger

 

Tai Chi
Stilhed i bevægelse, bevægelse i stilhed Torben Bremann

Torben Bremann har just færdiggjort denne glimrende bog. En grundig gennemgang af taiji quan principper suppleret med gode billeder.

Lost T’ai Chi Classics from the Late Ch’ing Dynasty
Douglas Wile

For nogle år tilbage fandt man en række tekster fra Qing dynastiet omhandlende taiji quan. Douglas Wile er professor i kinesisk sprog og litteratur ved Brooklyn College. Samtidigt er han flittig udøver af taiji quan.I denne bog præsenterer han den historiske baggrund for teksterne, deres betydning og historiske indflydelse.

T'ai Chi Classics
Waysun Liao

En bog der meget grundigt beskriver mekanismerne og principperne bag taiji quan. Liao har selv tegnet illustrationerne i bogen. Indeholder en oversættelse af tre klassiske taiji tekster.

The Tao of Tai Chi Chuan
Jou, Tsung Hwa

En grundig bog, der dækker meget bredt. Udover Yang, Chen og Wu stilene kommer Tsung Hwa Jou ind på filosofi, teori, klassiske tekster og historie. Tsung Hwa Jou er professor i matematik, hvilket kommer tydeligt til udtryk i denne bog.
Mange illustrationer.

Chen Style Taijiquan
Davidine Siaw-Voon Sim og David Gaffney

Selvom bogen handler om Chen stil kan den læses og forstås af udøvere af andre stilarter. Bogen kommer ind på bla. oprindelse og udvikling af Chen stil, filosofi og teori. Der er gode kapitler med trænings metoder og push hands.

T'ai Chi Touchstones
Ovrst. af Douglas Wile

Bogen beretter om Yang familiens taiji quan. Bogen indeholder tekster af bla. Yang Cheng-Fu, Cheng Man-Ch´ing og Li Yang-An.
Mange billeder

Taiji-quan,
art martial, technique de longue vie

Catherine Despeux

Catherine Despeux er professor ved INALCO, Paris. Hun har beskæftiget sig meget med kinesisk kropskultur og har gjort denne fantastiske bog om taiji quan.

Taiji Secrets, Relax, Deep Mind

Taiji- Daoist Principles in Practice

My experience with Master Huang Sheng-Shyan

Patrick Kelly

billeder kommer

Patrick Kelly var i mange år elev af Mester Huang Xingxian (Huang Sheng-Shyan). Han har efterhånden skrevet en del bøger om emnet.
Grundige beskrivelser af principperne for taiji quan og hvordan disse fungerer. Detaljerede billeder af 'løsnende øvelser' og den korte form udviklet af Mester Cheng Man Cheng.

Tai Chi Chuan for Health and Self Defense
T T Liang

Bogen indeholder historier samt oversættelser og kommentarer til nogle af de klassiske taiji tekster. Samtidigt diskuterer Liang de praktiske og filosofiske aspekter af taiji.

 
 

Tidsskrifter

 

T'ai Chi Magazine Wayfarer Publications

T'ai Chi magazine så dagens lys i 1977. Det er i dag det mest udbredte blad om taiji quan, qi gong og intern kamp kunst.
Læs mere på www.tai-chi.com/magazine.htm

TAI CHI CHUAN Magazine
Tai Chi Union for Great Britain

Produceres af Tai Chi Union for Great Britain. Udkommer to gange årligt. Indeholder artikler, anmeldelser, event lister samt liste over underviser i UK.
www.taichiunion.com

Qi Magazine
Tse Qigong Centre

Startet af Michael Tse i 1990. Meget omfattende blad med alt fra kampsport til kinesiske horoskoper.
www.qimagazine.co.uk

Taijiquan Journal

www.taijiquanjournal.com

TAI CHI & Alternative Health
John Ding

John Ding i UK udgiver bladet fire gange om året. Som det fremgår af titlen handler det om taiji og alternativ sundhed.
www.taichiwl.demon.co.uk

 
optimized for 1024x768